Veckorapport v.47

Ännu en spännande vecka har passerat, denna veckan har det varit både uppesittarkväll och Black friday. Temat på månadens uppesittarkväll var pension, och både Philip och Nicklas var hemma sjuka. Men resterande av crewet skötte det galant. Klart det känns lite tomt utan radarparet då de har så bra synergi mellan varandra, men det var helt klart väldigt utbildande och innehållsrikt utan dem. Stora creds till Tove och gänget!

Jag tror inte att någon av er missade att det var Black Friday igår, fullt med reor överallt, och folk har varit som helt galna i att shoppa loss. Jag och Snålbarnsmamman tog tillfället i akt att beställa hem alla årets julklappar till vår lilla tjej. Reor är fantastiska bara man nyttjar dem på rätt sätt och inte spontanshoppar massa skit.

Jag passade iaf på att ta in två bolag i utlands portföljen när Avanza hade sitt gratiscourtage. Denna gången blev det en liten skvätt i Alibaba och Activision Blizzard. Jag har varit väldigt sugen att köpa Amazon också, men har lite svårt att få ihop likvider till dessa då de kostar runt $1000 styck. Känns väldigt kul att ha fått in Activision Blizzard äntligen då jag varit sugen på denna väldigt länge, Blizzards spel är i stort sätt de enda spelen jag spelar på både dator och konsol.

Utöver dessa två tog jag även in 5 st Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF, det är inte särskilt mycket pengar och jag planerar att öka här ytterligare vid ett senare tillfälle då jag tror att det kommer mer och mer automatiserade lösningar inom alla branscher och att mänskligheten än så länge bara är och skrapar på ytan av vad som komma skall. Det är svårt att veta vilket bolag som kommer vara ledande inom branschen och därför är det perfekt att äga en börshandlad fond.

I övrigt har veckan varit svagt positiv, jag börjar dra ifrån SIX30RX indexet mer och mer sedan jag dumpade av alla mina dåliga innehav och ligger i dagsläget ca 2% över detta året. På måndag trillar föräldrapenningen in och då blir det att öka i de flesta av mina kärninnehav.

137 256 / 1 000 000

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.