Min senaste usla affär

Idag löste ännu en stop loss ut, denna gången var det på Hufvudstaden A. En aktie som jag kom in på väldigt högt i somras. När jag gick in i den höll jag på att sälja av en massa fondandelar för att allokera om till aktier, jag ville gärna ha den i portföljen då den presterat helt grymt på vårkanten. Jag köpte och köpte och köpte och när jag slutade köpa var toppen nådd och kursen började dyka. När den gått halvvägs ned, sålde jag av hälften för att lösa mitt billån, och därefter jag har ökat innehavet lite sporadiskt fram tills mitten av september.

Idag kickade som sagt stop lossen in som jag satt på 15% från kursens högsta värde, från och med september någon gång. För pengarna jag fick över ökade jag i Castellum och Hemfosa som tillhör mina kärninnehav. Jag går i lite tankar på att försöka minska antalet innehav och kommer nog göra detta genom att låta de som inte tillhör kärninnehaven ligga och låta stop lossarna lösa ut, och sedan allokera om dessa pengar. går även i lite tankar på att ta in ett eller två bank/finansbolag till kärninnehaven för att öka upp direktavkastningen på portföljen något. Just nu lutar det åt Resurs och Swedbank.

Jag har även en liten lekpeng som jag just nu försöker Swingtradea med. För tillfället ligger denna allokerad i Vitrolife, Loomis och Latour.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.