Det går inte alltid som man tänkt sig

Som många tidigare påpekat är det väldigt svårt att time’a marknaden, och det är fruktansvärt svårt att förutse hur en kurs kommer gå den närmsta tiden. Ibland lyckas man och ibland inte. 

I detta fall gäller det ett köp jag nyligen gjorde i Swedbank, kursen hade nyss börjat närma sig MA200 ovh sedan hänt upp igen och MA50 skulle precis korsa underifrån vilket brukar kallas för ”the golden cross” en term som används inom teknisk analys när det är 100% köpläge och kursen kommer sticka iväg all världens väg (så blev det dock inte denna gång).

Stop lossen (ja, jag älskar att prata om dessa) lyckades rädda lite av pengarna då jag satt den något felaktigt på bara 10% av startkursen, och jag flyttade direkt över pengarna till G5 Entertainment med mål att gå 15% plus innan exit. Det tog knappt en vecka att nå detta pga en riktigt bra rapport där aktien rusade över 20% på rapportdagen. 

Jag sålde av hela innehavet och konstaterade att jag nyss dragit hem en femhundring som nu ligger nyinvesterar i Vitrolife. Även denna med en exit på 15% plus.

Efter säljet i G5 har nu mina trades sammalagt genererat 150kr, jag har alltså tjänat igen pengarna jag förlorat i både Dedicare och Swedbank.

Det går inte alltid som man tänkt sig, men ibland gör det, och då är det riktigt kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.