Månadsrapport oktober -17

Oktober månad har verkligen tuffat på som bara den! Jag har finslipat en del på min strategi, vilket du kan läsa här.

Maskinen har verkligen börjat ta fart och har i Oktober stigit med närmare 3%, samtidigt som utlandsportföljen gått upp med imponerande 5%. Uppgången i Utlandsportföljen är mestadels på grund av att både VF Corp och JNJ kom med bra rapporter, samt att dollarn rört sig uppåt med nästan tre procent jämfört med svenska kronan.

Jag har haft en stoploss som kickat in, denna var på Dedicare och utlöstes på 110,75 kr. Efter det fortsatte aktien ner ytterligare 10% , idag är den dock tillbaka där jag sålde. Istället investerades dessa pengarna i Paradox som har gått upp några procent sedan dess. Änsålänge har detta varit en bra affär, vilket känns jätteskönt för psyket. 

Denna månaden har det även varit en viss oro i fastighetsmarknaden vilket har ledde till att preffarna droppade några procent ganska drastiskt. När detta hände läste jag på lite mer om ALM equity och bestlutade mig för att sälja av hela innehavet då det nyligen kommit en nyemission av preffen som gjorde att preff-stamaktie ration nu är 1:1. En annan anledning är att jag inte tror att flippa lägenheter kommer vara lika populärt.

Istället valde jag att omallokera tillgångarna till mina tre andra fastighetspreffar, K2A, Akelius och Klövern. Lånade även lite ur bufferten för att fylla på lite mer.

132 304 / 1 000 000

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.