Månadsrapport November -17

Vilken jäkla månad vi har haft va? Portföljen har seglat på, några swings har gått hem och jag har fått ny anställning!

Den nya anställningen kommer resultera i ca 4000 mer i månadslön med pendelkort inräknat, samt 10h extra med familjen varje vecka. Nya spännande arbetsuppgifter och massa nya människor att lära känna.

Är så otroligt stolt över att jag lyckats ro detta i hamn, samtidigt som det kommer innebära en hel del nya utmaningar lite utanför min comfortzone. Nåväl, bara framtiden kan utvisa vad som komma skall.

Denna månaden har jag tänkt väldigt mycket på att jag nästa år inte kommer att ha lika mycket tid att lägga ner på portföljen då ett nytt jobb och dagisrutiner kommer komma i vägen för detta. Det är nog mestadels positivt då jag inte kommer vara inne och pilla så mycket på innehaven som jag varit detta året.

Jag har därför tagit in två banker, Swedbank och Handelsbanken för att öka direktavkastningen något och fokusera lite mer åt bit and gold strategin. När jag tog in dessa valde jag att kasta ut Industrivärden och Lundbergföretagen för att jag redan dubbeläger många av dess underliggande bolag. Lundberg har dessutom en stek i Industrivärden vilket gör båda innehaven väldigt redundanta.

Utöver detta har portföljen lyckats stå emot den hemska nedgång som varit under november och slutat +-0. Under black friday passade jag även på att plocka in lite Alibaba, Activision Blizzard och BOTZ. 

141 629 / 1 000 000

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.